Thursday, January 20, 2011

Real A.J: versi - Cikgu.Aswadi atau Encik.Aswadi?

Assalamualaikum..
di harap anda semua dalam keadaan sihat.
aku sentiasa sihat dan kacak je kat sini, so no worry dan klu anda rasa nk kirim wang kt sy, sila2 lah email ye.


bulan 11 2010 lepas aku ada pegi ambil MTEST. MTEST ni diadakan utk ex-mahasiswa yg ada degree apply masuk Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI). aku tak tau pun mtest ni wujud hinggaah member aku call cakap yg nama aku ada tersenarai. then aku pun yg baru bangun masa tu dan tak mandi klu x silap, trus gi ambik MTEST kt sebuah sekolah. tgk kepada soalan, dalam hati ni berkata 'xda yg lebih susah ka'. hoho, gila belagak aku masa tu.


then bulan doblas tu, result keluar...dan tahniah kepadaku koz berjaya dipanggil utk interview. masa aku datang interview, aku drive keta...sampai je aku kt pintu pagar maktab tu, pak guard tu pun tegur aku. ' you're look so awesome bro, so handsome'... tak, aku tipu. dia cakap 'nak gi mana ni dik? 'nak gi Interview KPLI bang, arah mana ye?'. belok kiri, belok kiri lg, bla bla bla. 


sampai je bilik temuduga, aku dah kecut...ntah dari mana rasa nak berak ni datang, huh! tp aku kemut sekuat hatiku hingga tak jadi "dia"keluar. interview ni ada 3 stage... Exam esei, interview berkumpulan dan juga interview individu...dan rasanya semua aku jawab dengan okey je...selepas interview tu, aku bedebar gilak tunggu result keluar. 


hari isnin lepas result dah keluar. aku yg dengan perasaan bercampur2 ni pun buka laman web MOE nk check...lepas masukkan ic.number, maka keluar la result dia...tq2, mesti anda semua ucapkan tahniah kat aku...hehe
aku tak dapat lah, so simpan jelah ucapan tahniah korang tu...hmm, frust giler tak terkata aku masa tu.


aku ingat tahun ni aku dah jadi cikgu. tgk2 takde rezeki plak...apa nk buat, sometimes apa yg kita nakkan kt dalam hidup ni kita takkan dapat. or maybe utk jadi cikgu ni aku kena cuba di lain kali. so, takdelah Cikgu Aswadi. yg ada hanyalah Encik.Aswadi. next week aku dah bertukar arah @ fly ke destinasi seterusnya utk menjadi En.Aswadi.


wish me luck. :)


last week aku pegi main badminton ngan member aku. habis je main, kiteorang lepak2 di satu kedai jawa ni...disebabkan aku ni kacak, maka macik tu kenal la ngan aku...kt kedai ni ada wifi, so member aku pun online la guna notebook dia...'mcm haram wifinya wadi, slow nk mampus' member aku cakap dengan suara yg aku rasa lapan batu pun org bleh dengar, apatah lg macik kedai ni...masa tu tak ramai org jg...aku dgn 2 org member aku tu dah sepakat nk makan nasi ayam.


so aku pun cakap kt macik tu, yg masa tu ada kt tempat lauk... 
aku   : mck, nasi ayam 3
mck   : nasi ayam dah habis
aku   : klu gitu, bagi sup ayam lah
mck   : sup ayam pun sama
kwn.a : puki ayam betul, nak makan apa klu mcm ni?
mck   : puki ayam pun habis juga


??????...marah betul mck ni kiteorang kutuk wifi dia... dan utk mengelakkan kiteorang kena baling pisau daging, kiteorang pun blah diam2...gi makan kt tempat lain plak.



8 comments:

아가씨 Dina Dior said...

weiiii...sot gila storymu nie..wkwk..apa2 pun mgkin rezkimu sbg Encik Aswadi dulu..tahun depan sapa tau jd Tuan Aswadi..hihi

Aswadi Jawal said...

betul2...
manatau jadi bosmu plak lepas ni...for sure aku dera ko.haha

아가씨 Dina Dior said...

huh!! kalo jd bosku trus ko lupa la yg kita suda lama jd kwn baik sejak lahirr!!wekk~

ruriko shin said...

nice entry..
ingatkan dapat rupenye tak..
takpe la...belum ada rezki..
insyaallah akan datang adalah..
maybe ade hikmah disebalik semua ni..

Anonymous said...

haha, lawak giler citer ni. btw, good luck kpd kamu. rezeki ada di mana2

fara2sizuka said...

LOL. sehari xbuat lawak xsah kan wadi? hihi. btw, all the best for u En. Aswadi! moga2 rezeki kamu btambah2 bila di semenanjung nnt! aminn.


im so sorry to hear the news from u just now. =(

cek tipah said...

heyy fella..
i just followed u :)
nice 2 know u

Diaa Fariza said...

hahahaha...lawak2!