Thursday, January 27, 2011

Real A.J: versi - kena rompak!

Assalamualaikum.
Salam hari khamis dan semoga hari ni kita semua diberkati olehNya...
Jumaat minggu lepas aku gi buat report kat balai, nak buat report kehilangan...
apa yg aku nk laporkan dan apa yang hilang?


malam sebelum kejadian berlaku tu, aku baru je belagak ngan member aku dengan mempertayangkan raket baru yg aku beli siang tu...so, saja nk belagak dan tunjuk act yg aku ada raket baru...raket tu takdelah mahal pun, harga sebenar rm250, tp oleh kerana stock lama, harga dah turun gi rm99...aku x kisah raket murah, koz aku main mcm Lin Dan, so guna raket 2 ringgit pun tetap handal juga... hari tu misbun ajak aku buat persahabatan ngan diorang di di bukit jalil...aku smash sekali, terdiam Lee Chong Wei... retak lantai court 6 di stadium tu gara2 smash aku laju sngt... sejak hari tu, diorang tak penah dah ajak aku main... :p


orait2, berbalik ke cerita asal... habis je main badminton malam tu, aku terus pulang rumah, tgk tv jap dan terus masuk bilik nk tidur... tp sebelum tidur, sempat lg aku online dan baca komik...dan selepas tu terlelap la aku sekitar 2.30am...kul 5 subuh aku dah bangun utk subuh, tp aku pelik sbb laptop aku yg kt atas kerusi depan katil aku dah takde...tp charger dan bateri dia ada...hmm, aku x peduli lg...maybe adik2 aku pinjam ataupun mcm mana & biarlah, nk sambung tidur...


kul 7 pagi lepas tu, aku tgk lg kat atas kerusi, mmg sah laptop aku takde dalam bilik...aku terus bangun dan mencari sekitar bilik, tp takde jg...turun gi bawah tanya mak dan adik2, diorang semua takde ambil pun...aku dah agak yg pencuri masuk bilik aku... maybe silap aku jg, koz aku tak penah pun tutup tingkap(sliding) kt bilik aku...dah la bilik aku yg paling depan sekali mengadap jalan...entah la, mmg benda dah nak terjadi kan...aku selalunya akan terjaga dengan sedikit bunyi pun...tp malam tadi tidak plak, aku tidur mati...
mmg salute ngan pencuri tu, dia boleh ambil jg barang2 aku meskipun jarak aku dari laptop tu hanya satu kaki je...dan bilik aku terletak di bilik atas, klu nk masuk tak ikut pintu bawah, means kena la panjat...


ohhh, aku terasa sangat lah terhina masa tu... boleh dia masuk bilik aku time aku ada kat dalam tu dengan jarak aku hanya sekaki je dari barang2 aku...aku dapat rasakan yang pencuri tu maybe sempat lagi menari shuffle depan aku...atau maybe juga pencuri tu sempat lagi begambar peace dengan aku yg tengah tidur...


bila check2 semula, antara barang yang hilang adalah laptop, mp4, dompet dan juga handphone...laptop dan mp4 aku tu baru pakai 2 bulan...dah la aku susah payah nak dapatkan benda tu, senang2 je kena curi...dompet aku plak ada i.c, kad bank, kad kredit, lesen memandu dan banyak lagi personal stuff kat dalam tu...nak urus balik semua tu mmg teramat lah payah...handphone yang aku sayang gilak tu dah pakai agak lama, masa tu beli harga rm1900...biarpun dah lama, tp aku syg hp tu...banyak tempat dah dia pegi ngan aku dan banyak benda yg berlaku terhadap aku dia jadi saksi...sungguh kejam dirimu wahai pencuri. bila calculate semula, total lost aku sekitar 4k jgk...huuu 


Alhamdulillah semalam semua urusan aku utk kad bank, i.c ngan lesen dah settle... tapi mmg sngt mencabar urusan tu semua, namun aku tetap maintain kacak walaupun i.c sementara aku ni besar gila bagai kad manila dilipat2 kecik masuk dalam dompet...
perkara tu dah seminggu berlalu, tapi aku masih lagi terkenang2 barang yg hilang tu...ohh, encik.polis, semoga korang dapat mempertemukan semula barang ku itu dengan diriku... 


tadi aku baru je habis hantar member airport, dia nak pegi kota kinabalu utk melangsungkan perkahwinan sabtu ni...really sorry Fazly, tak dapat nak menghadirkan diri ke majlis perkahwinan mu disebabkan masalah yg sangat tak dapat dielakkan...semoga ko dengan pasanganmu berbahagia hingga ke akhir hayat.Amin... kat airport time dia check in td, teringat plak aku peristiwa bongok yg berlaku keatas diriku bulan doblas lepas...


masa tu aku nak pegi pegi k.l atas urusan bumi... ada 5 kaunter di buka masa tu, 3 kaunter panjang gila org berbaris, tp 2 kaunter ada sorang je...so, aku pun pegilah kat belakang macik yg berbaris tu utk check in...masa tu aku nak check in satu kotak berisi berlian (jgn tnya apa isi kotak tu keh) dan juga joran aku yg aku bungkus guna surat khabar je... bila sampai giliran aku, aku pun naikkanlah kotak dan juga joran kat benda timbangan tu...


abg tu  : dik, joran ni bungkus macam ni je ke? tempat dia takde?
aku     : ya, mcm tu je bang...hari tu pun penah bawa, bungkus gitu je, takde hal pun...diorang letak tanda FRAGILE...
abg tu  : bukan apa dik, walaupun letak FRAGILE, kalau patah kiteorang tak ganti
aku     : mcm tu...jd nk buat mcm mana, dah sampai sini... biarlah bang, klu patah takpelah
abg tu  : baiklah klu kamu cakap mcm tu... bagi i.c dik


abg tu buat muka confuse...dia mcm tercari2 nama aku kat sistem


abg tu : betul ke flight adik kul 6 petang? takde pun dalam sistem...air asia ye dik?
aku    : yep, air asia...
abg tu : sini MAS dik, sebelah yg ramai org tu air asia!


malu? tak, aku tak malu...tak malu...sangat tak malu...tak malu langsunggg! terasa mcm muka ku berubah jadi mop lantai je pada masa tu...hoho, sungguh bongok diriku sbb x perasan yg tu adalah kaunter MAS...
adik aku yg masa tu hantar aku & sambil2 join aku check in td terus cakap 'kalau miskin tu sedar la diri naik air asia'... klu aku tampar adik aku ni, gerenti dia lupa jalan pulang...

6 comments:

아가씨 Dina Dior said...

hahahahhaa...bisanya salah kaunter,kaunter MAS plak tu..euww mengaibkan! :P

Aswadi Jawal said...

takpe, aku tetap kacak jg biar salah kaunter...haha

mislianamasry said...

wei join blog aku juga ya.. mislianamasry.blogspot.com

yan_Zul2dkan said...

first story.....abg wadie sabar jak lah.....klu saya,saya kasi panas tu urg supaya kasi balik barang saya....kikikiki

second story:hahahaah abg nie kan...bleh2 bah salah kounter.....hehheh smpi skunk saya ketawa sendiri ingat cerita abg tu....wakaakakakakakka

ika said...

bila ko nak update blog lg ni? dah berhabuk xde update entry

GADIS INI said...

follow aku ye